Вхід на сайт

Пошук

Годинник

Крилаті вислови

Календар

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 27

Про Глибоччину

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




П`ятниця, 26.04.2024, 05:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Сайт   вчителя   історії   Опришенської   ЗОШ   І-ІІІ   ступенів  Боднарюка   Миколи   Івановича
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2016 » Серпень » 1 » Noi cercetări arheologice la cetatea Hotin
08:52
Noi cercetări arheologice la cetatea Hotin

Noi cercetări arheologice la cetatea Hotin

   

Anual la cetatea medievală din Hotin se desfășoară cercetări arheologice la care, pe lângă studenții facultății de istorie a Universității Naționale "Iurii Fedkovici" din Cernăuți, participă membri ai cercului "Tinerii arheologi" de la școala generală din Oprișeni.

 

      Anul acesta cercetările s-au desfășurat în perioada 5-22 iulie. Anul acesta au fost trei șantiere arheologice. Primul - la intrarea pe teritoriul cetății, la est de poarta principală, al doilea - sub podul de intrare în cetate, al treilea - în beciurile de sub casa pârcălabului din interiorul cetății.

      Cercetările au fost conduse de Nicolai Ilchiv, candidat în științe istorice, conferențiar la Universitatea Națională "Iuri Fedkovici" din Cernăuți, și de aspirantul Vitali Kolisnicenco. La săpături a participat activ șeful Secției de protecție a patrimoniului cultural al naționalităților și religiilor a Direcției de cultură a Administrației regionale de stat Victor Griga.

  

     Săpăturile au scos la iveală noi mistere ale fortăreței. La primul șantier a fost descoperită o fântână din perioada atomană, a doua care a fost săpată pe teritoriul cetății. La șantierul nr. 2 a fost descoperit un depozit de ghiulele pentru tunuri de diferite demensiuni și un bogat material de ceramică. La șantierul nr. 3 a fost cercetat beciul de sub casa pârcălabului din centrul cetății. Scopul principal a fost de a urmări fundațiile cetății pe care sunt situate construcțiile de la suprafață. Aici au fost descoperite și monede medievale.

     Cercetățile au fost deasebit de interesante și au oferit științei noi informații importante despre istoria ținutului nostru natal.

   

Nicolae BODNARIUC,

directorul Muzeului de arheologie

și etnografie "M. Hacman"

din Oprișeni

Nicolai ILCHIV,

 candidat în științe istorice,

conferențiar la Universitatea

Națională "Iuri Fedkovici".

Переглядів: 283 | Додав: director | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024