Вхід на сайт

Пошук

Годинник

Крилаті вислови

Календар

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Міні-чат

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 27

Про Глибоччину

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0




Субота, 20.04.2024, 09:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Сайт   вчителя   історії   Опришенської   ЗОШ   І-ІІІ   ступенів  Боднарюка   Миколи   Івановича
Головна | Реєстрація | Вхід
Головна » 2015 » Грудень » 4 » У Чернівцях презентували сільський музей
13:45
У Чернівцях презентували сільський музей

В одній із просторих зал Чернівецького обласного краєзнавчого музею у вівторок, 24 березня, і справді, як кажуть, яблуку ніде було впасти. Тут того дня відбулась, на думку багатьох присутніх, зокрема учасників обласного семінару фахівців і активістів музейної та краєзначої роботи, неординарна подія — презентація експозиції Опришенського музею археології та краєзнавства імені Максиміліана Гакмана. Цей заклад, як зазначив у своєму вступному слові його директор — Микола Боднарюк, цими днями відзначає десятиріччя від дня створення. Микола Іванович також щиро подякував своєму вчителю історії Пентелею Білецькому, який благословив його на добру справу, сільському голові Миколі Поповичу, колишньому голові Глибоцької райдержадміністрації, нині депутату райради Петру Панчуку за всебічну підтримку і допомогу у відкритті музею. До речі, всі вони теж взяли участь у презентації.

За доброю традицією, що притаманна Опришенам, не обійшлося у Чернівцях не тільки щирими вітальними словами, а й гарними румунськими народними піснями, котрі майстерно виконала учениця 11 класу сільської школи Христина Величко. Відтак, такі ж учні розпочали знайомство присутніх із широкою експозицією, на якій представлено археологічні знахідки, нумізматику, предмети побутового вжитку, цілий ряд яких є унікальними, з багатої колекції в самих Опришенах.

Насамкінець треба добре слово сказати ще раз і на адресу самого Миколи Боднарюка — великого ентузіаста, радше справжнього фаната музейної і краєзнавчої справи, без зусиль якого разом зі своїми вихованцями, а він ще й учитель історії та директор школи, музей в Опришенах не набув би такого широковідомого і шанованого закладу на громадських засадах не лише на Глибоччині, а й на Буковині.

Переглядів: 314 | Додав: informatic | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024